Coaching en training

Kinderen en volwassenen die hoogsensitief zijn nemen meer waar. Ze ervaren vaak meer prikkels en zijn zich bewuster van zaken die (om hen heen) gebeuren. Hoogsensitieve kinderen zijn vaak moe na een dag op school, kunnen emotioneel reageren of hebben last van kriebels en pijntjes. Hoogsensitieve kinderen zijn niet altijd hoogbegaafd, maar functioneren  zeker op begaafd niveau.

Wanneer je kind hoogbegaafd is, is hij ook altijd hoogsensitief. Bij hoogbegaafde mensen gaat de prikkelverwerking sneller waardoor zij ook meer prikkels waarnemen.

Door de emotionele en/of mentale overbelasting ontstaan er allerlei problemen. Deze kunnen zich uiten in gedrags- of leerproblemen. Thuis heb je als ouder je handen vol aan je overprikkelde kind en op school komt er niet uit wat er in zit.

Door de coaching of training bij Richting Aan Alle Kinderen (RAAK) ontdekt je kind zijn kenmerken en talenten en leert hij hoe hij hier op een goede manier mee om kan gaan.


-Je kind leert zijn talenten kennen
-Je kind ontdekt zijn passies en drijfveren
-Je kind kan beter omgaan met tegenslagen
-Je kind ontdekt zijn innerlijk kompas
-Je kind kan beter voor zichzelf opkomen

Omdat RAAK gelooft in een totaalaanpak betrekken we het hele systeem dat betrokken is bij de begeleiding, wanneer dit nodig blijkt te zijn. Daarom houden we de lijntjes kort met ouders, en is het ook mogelijk om het schoolteam te betrekken bij de training. Op deze manier is de hoogsensitiviteit geen belemmering meer, maar een persoonskenmerk waar de hele omgeving van kan profiteren.

Van individuele training tot fysieke (groeps)training, er is veel mogelijk bij RAAK. Hierbij gebruiken we de methodiek High Five, een training gericht op ontwikkeling zodat jij beter tot je recht komt.

Uiteraard volgt RAAK de richtlijnen van het RIVM bij de trainingen. 

Coaching/training bij RAAK gaat over persoonlijk leiderschap, weerbaarheid, ontdekken van je talenten, veerkracht, motivatie. Dit zijn voor RAAK de voorwaarden om tot leren en ontwikkeling te komen. Deze zijn individueel te boeken. Neem dan contact op via mail, whatsapp of facebook. 

Image by Rod Sot